Obracuni zarada knjigovodstvena agencija

U danasnje vreme je jako tesko naci prave saradnike, kako u svojoj firmi tako i u drugim firmama (kupce, dobavljace, doradjivače i dr.) kao i knjigovodje. U daljem tekstu navodimo neke kljucne stvari koje morate imati na umu pri odabiru knjigovodje.

 1. Da li mozete normalno, bez ustručavanja razgovarati sa knjigovodjom?

  Knjigovodje su Vaši saradnici koji treba da sa Vama zajedno nalaze rešenja i načine da unapredite i ispravno regulišete tok i procedure rada i izrade neophodnih dokumenata. Da Vama reše neke nedoumice oko načina obračuna i plaćanja dažbina.

 2. Da li morate svakodnevno nositi dokumentaciju do knjigovodje?

  Uskoro ćemo fakture slati isključivo u elektronskoj formi, poreske prijave se već odavno šalju elektronski, kao i prijave i odjave radnika. Nema ni jednog razloga da se čeka dostava dokumentacije lično, poštom ili drugačije kako bi bila proknjižena na vreme. U savremeno doba postoje mnogo jednostavniji programi koji pomažu da se sistematizuju poslovi kako bi sve na vreme bilo knjiženo i kako biste na vreme imali neophodne podatke za obavljanje Vaše delatnosti. Viber, Whatsapp, Trello, Slack, OneDrive, Google drive i drugi.
 3. Redovne obaveze, plaćanje poreza i drugih dažbina?

  Da li znate kolike su Vam mesečne obaveze za poreze, za plate, za zakupnine. Imate li rokovnik ili plan obaveza za svaki mesec kako biste na vreme imali informaciju o tome koliko treba da odvojite sredstava za redovne troškove?

 4. Kalkulacije, nivelacije, dnevni pazari… Maloprodajni objekti?


  Da li čekate na izradu kalkulacija, nivelacija i drugih dokumenata duže od 5 dana? Po važećim propisima, svaki artikal mora imati kalkulaciju da bi se mogao uneti u maloprodajni objekat i staviti u promet.

 5. Da li imate informaciju koliko imate poreza na dobit kvartalno, polugodišnje ili mesečno?

  Mnogo problema nastane kada nemate prave informacije na vreme. Porezi mogu biti veliki izdatak, naročito kada nemate uvid u to kolika obaveza to može biti u datom momentu. Veoma je važno da imate uvid u ključne obaveze u određenom periodu, najpoželjnije je praćenje na mesečnom nivou.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *